Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Ajvar iz pečenih paprik in jajčevcev

Sestavine:

  • 5 kg paprik "babur"
  • 3 kg rdečih - dolgih paprik
  • 2 kg jajčevcev
  • 1 česen
  • sol
  • feferon po želji
  • 4 dl olja
  • kis
     

Priprava:

Rdečo papriko in baburo operemo in popečemo na žaru ali v pečici. Položimo v posodo, pokrijemo s krpo in pustimo, da se ohladijo. Nato jih olupimo. Posebej v pečici ali na žaru spečemo jajčevce, jih ohladimo in olupimo. Paprike in jajčevce odcedimo in zmeljemo v multipraktiku. Olje segrejemo, dodamo zmleto maso in pražimo na zmernem ognju. Osolimo, dodamo strt česen, po želji feferon. Pražimo približno 30 minut, nato dodamo kis. Pražimo še približno 15 minut. Ajvar napolnimo v vroče kozarce.

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800
fax.: 07 39 31 840