Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Bučke z zelenjavnim nadevom

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 velike bučke
  • 1 skodelico riža
  • 2 paradižnika
  • 1 paprika
  • 1 čebula
  • olivno olje
  • sol
  • sveži drobnjak


Priprava:

Bučke operemo, jih prerežemo na polovico, prepolovimo ter izločimo sredino. Rahlo jih popečemo na olivnem olju v pečici. Čebulo prepražimo na olivnem olju, dodamo riž, rahlo solimo in ga skuhamo. Med kuhanjem riža na kocke narežemo paradižnik in papriko ter na drobno sveži drobnjak. Kuhani riž nadevamo na popečene bučke ter dodamo sveže narezani paradižnik in papriko, ter potrosimo z drobnjakom. Postrežemo kot samostojno jed ter priložimo kruh.

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800
fax.: 07 39 31 840