Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Bučkina kremna juha

Sestavine za 4 osebe:

  • 3 srednje velike bučke
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 2 žlici masla
  • muškatni orešček
  • sol
  • poper
  • 2 dl sladke smetane
  • nasekljan peteršilj ali drobnjak


Priprava:

Bučke narežemo na kocke. Na raztopljenem maslu popražimo narezano čebulo, dodamo česen in bučke. Rahlo popražimo in zalijemo z vodo. Ko zavre, dodamo muškatni orešček, sol in poper. Nato vse skupaj temeljito zmiksamo s paličnim mešalnikom. Juho kuhamo še 5 minut, prilijemo 1,5 dl sladke smetane in počakamo, da zavre. Po želji juho potresemo s peteršiljem ali drobnjakom.

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si