Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Govedina z zelenjavo

Sestavine:

  • 300 g rumene paprike
  • 400 g mesnatega paradižnika
  • 1 čebula
  • 200 g govedine znamke Dobrote s kmetij
  • 2 žlici olja
  • jodirana sol
  • sveže zmleti poper
  • sladka mleta paprika
  • 1 manjša pločevinka koruze
  • 2 žlički sveže sesekljanega peteršilja
     

Priprava:

Papriko in paradižnik dobro operemo. Papriko razpolovimo in narežemo na tanke trakove. Paradižnik narežemo na kocke. Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na majhne kocke. Meso narežemo na tanke trakove. V ponvi segrejemo olje in hitro popečemo meso, nato dodamo papriko in čebulo. Začinimo s soljo, poprom in mleto papriko. Pražimo 10 minut na močnem ognju in vmes večkrat premešamo. Dodamo paradižnik in koruzo ter dušimo še 10 minut na srednjem ognju. Potresemo s peteršiljem in postrežemo. Zraven se odlično poda riž.
 

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si