Iskanje
KZ Krka

KZ Krka z.o.o., Šentjernejska c. 6, 8000 Novo mesto
tel.: 07 39 31 800, fax.: 07 39 31 862, e-mail: info@kz-krka.si

Goveja pečenka

 

     

Sestavine:

  • 80 dag govejega mesa KZ Krka
  • sol
  • poper
  • 1 majhna čebula iz integrirane pridelave
  • 10 dag korenja iz integrirane pridelave
  • 1 šopek peteršilja iz integrirane pridelave
  • 5 dag slanine KZ Krka
  • olje
  • 1 žlica moke
  • 125 ml rdečega vina
  • 375 ml omake za pečenko
  • 1 vejica timijana
  • lovorjev list
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 30 dag krompirja
  • 1 cvetača iz integrirane pridelave
  • 20 dag šampinjonov
  • 20 dag graha

Priprava:

Za govejo pečenko narežemo slanino na majhne kocke, nasekljamo čebulo in peteršilj ter narežemo korenje. V meso dobro vtremo sol in poper in ga z vseh strani popečemo na segretem olju. Vzamemo ga iz ponve in ga damo na stran. V tekočini, ki je ostala v ponvi, popečemo slanino, čebulo in korenje. Potresemo z moko ter še malo popečemo. Zalijemo z rdečim vinom ter dolijemo omako za pečenko. Pustimo, da omaka zavre ter jo nato začinimo s timijanom, lovorjevim listom, peteršiljem in paradižnikovo mezgo. Nato ponovno položimo v omako meso. Vse skupaj pečemo v pečici, ogreti na 190 °C. Pečemo približno uro in pol ter vmes meso redno polivamo.

Medtem narežemo krompir na majhne kocke, cvetačo razdelimo na manjše dele in šampinjone narežemo na rezine. Pečenko vzamemo iz omake in jo damo na stran. Omako precedimo in jo spet zlijemo v ponev. Dodamo pripravljeno zelenjavo, grah in meso ter vse skupaj do konca spečemo v pečici.

Pečenko narežemo na rezine, ki jih okrasimo z zelenjavo.

 

 

 

 

 

 

     

 

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si