Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Jabolčna marmelada

Sestavine:

  • 1200 g jabolk
  • 400 g sladkorja
  • 1 žlička cimeta
  • ¼ žličke mletih klinčkov
  • 1 Gelfix za slive
     


Priprava:

Jabolka olupite, jim odstranite peške in jih drobno narežite. V pokriti posodi jih skupaj s cimetom in klinčki kuhajte približno 10 minut, da se popolnoma zmehčajo, nato jih pretlačite s paličnim mešalnikom. Sladkor zmešajte z Gelfixom za slive in vse skupaj vmešajte v jabolčno kašo. Med stalnim mešanjem kuhajte še približno 5 minut, da se prične marmelada gostiti. Žličko marmelade kanite na ohlajen krožniček (iz hladilnika), da vidite, ali marmelada lepo želira. Če se še ne trdi, kuhajte še nekaj minut. Marmelado še vročo nadevajte v vroče kozarčke, jo zaprite in pustite stati, dokler se popolnoma ne ohladi.

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si