Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Jabolčna pita

Sestavine za testo:

  • 40 dag bele moke
  • 25 dag margarine
  • 10 dag sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 2 jajci


Sestavine za nadev:

  • 1 kg jabolk
  • limonina lupina
  • cimet
  • žlica margarine
  • sladkor po potrebi
  • sladka smetana


Priprava:

V posodi dobro zmešamo sladkor, jajca in margarino. Zmesi nato dodamo še moko in pecilni prašek ter  vse skupaj pregnetemo, da postane testo mehko. Če je testo trdo, dodamo še malo mleka. Jabolka narežemo na manjše koščke in jih skupaj z margarino, cimetom in limonino lupino pretlačimo v ponvi, da jabolka postanejo mehka, in vse skupaj postavimo na hladno. Testo razdelimo na dva enaka dela in ju razvaljamo na debelino slabega centimetra. Polovico postavimo v namaščen pekač, ga potresemo z ohlajenimi jabolki ter drugo polovico testa položimo na jabolka. Pečemo v pečici pol ure na 200 stopinj. Pito ohlajeno razrežemo in jo dopolnimo s stepeno sladko smetano.

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si