Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Jagodni džem

Sestavine:

  • 2 kg jagod
  • 700 g sladkorja
  • 3 limone (sok)
  • 1 vrečka želina za marmelade


Priprava:

Za pripravo džema izberite zrele, aromatične jagode, jih dobro operite in grobo pretlačite (lahko z vilicami, lahko pa jih le prepolovite ali narežete na četrtine). Nato jagode pokapajte z limoninim sokom, jih potresite s sladkorjem in pustite stati eno uro – jagode bodo medtem spustile svoj sok. Dodajte želin in začnite kuhati. Jagode kuhajte približno pet minut oziroma toliko časa, da prenehajo izločati peno. To odstranite s penovko, nato pa jagode na višji temperaturi kuhajte še približno dve minuti. Med kuhanjem jagode nenehno mešajte. Vročo marmelado nadevajte v kozarce, jih dobro zaprite, obrnite, jih pokrijte z brisačo in pustite, da se ohladijo. Kozarčke hranite v hladnem in temnem prostoru.

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si