Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Juha iz krompirja in redkvice

Sestavine:

  • 300 g mokastega krompirja
  • 1 čebula
  • 1 šop redkvic
  • 1 žlica masla
  • 600 ml juhe
  • 150 g kisle smetane
  • sol, poper
  • nariban muškatni orešček
  • 2 žlici belega vina


Priprava:

Krompir operite, olupite in narežite na koščke. Čebulo olupite in na drobno sesekljajte. Redkvice operite in očistite. ¾ zelenja od redkvic sesekljajte, preostalo pa zrežite na trakove. V loncu segrejte maslo in na njem popražite čebulo in sesekljano zelenje. Dodajte krompir in juho ter pokrito kuhajte 30 minut. Polovico redkvic zrežite na četrtine in jih po 20 minutah dodajte h krompirju. V juho vmešajte kislo smetano in jo pretlačite ali zmeljite s paličnim mešalnikom. Juho začinite s soljo, poprom, muškatnim oreščkom in vinom. Preostale redkvice zrežite na rezine. Juho postrezite v skodelicah in jo okrasite z rezinami redkvic in s preostalim zelenjem.

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si