Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Krompir s šampinjoni in sirom

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 srednje velikih krompirjev
  • 8 šampinjonov
  • sir
  • 2 kg paradižnika češnjevec
  • sol
  • sveža ali suha zelišča (peteršilj, drobnjak, timijan)

Priprava:

  1. Krompir dobro očistimo in ga ne olupimo.
  2. Prerežemo ga na pol in položimo na pekač s prerezano stranjo navzgor, sredino krompirja rahlo izločimo.
  3. V izbočeno sredino postavimo šampinjon ter posujemo s naribanim sirom. Dodamo zelišča po okusu ter malo soli.
  4. Krompir postavimo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 180–200 stopinj. Pečemo 30 minut.
  5. Pečeno jed postavimo na servisni krožnik ter nanj dodamo paradižnik češnjevec in okrasimo s timijanom.

 

 

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si