Iskanje
KZ Krka

KZ Krka z.o.o., Šentjernejska c. 6, 8000 Novo mesto
tel.: 07 39 31 800, fax.: 07 39 31 862, e-mail: info@kz-krka.si

Nagrajena kakovost naših mesnih izdelkov AGRA 2017

Pod okriljem letošnjega jubilejnega, 55. Mednarodnega kmetijsko živilskega sejma AGRA, ki bo potekal v Gornji Radgoni od 26. do 31. avgusta, je maja in junija potekalo tudi tradicionalno mednarodno ocenjevanja kakovosti mesa in mesnih izdelkov. 

Z medaljami so nagradili tudi 3 izdelke KZ Krka z.o.o. Vabljeni na pokušino naših nagrajenih mesnih izdelkov 28. avgusta, na razstavni prostor Zadružne zveze Slovenije.

Pomurski sejem tudi letos uspešno nadaljuje tradicijo organizacije strokovnega ocenjevanja mesa in mesnih izdelkov. To ocenjevanje je največje tovrstno v Sloveniji, ki pokrije velik del proizvodnje mesa in mesnih izdelkov. Na letošnjem ocenjevanju je sodelovalo 33 podjetij iz dveh držav z 239 izdelki. »O izjemni kakovosti sodelujočih proizvajalcev priča velika bera visokih ocen, saj samo 9% izdelkov ni doseglo kriterijev za priznanja. To pomeni, da se sodelujoči proizvajalci zavedajo in prepoznajo kakovostne parametre za posamezne izdelke. Predsednik strokovne komisije, prof. dr. Božidar Žlender, je rezultate na podlagi rasti tako števila tekmujočih podjetij kot deleža podeljenih zlatih medalj ocenil kot odlične in na splošno pohvalil slovenske mesne izdelke, ki so po ugotovitvah komisije tujim več kot konkurenčni.


KZ Krka že vrsto let sodeluje na ocenjevanju in tako potrjujemo kakovost naših tradicionalnih ter novih izdelkov. Ponosni smo, da so vsi izdelki s strani strokovne komisije dobro ocenjeni ter nagrajeni z medaljami. Letošnja bera medalj zajema dve bronasti medalji in eno srebrno medaljo.

BELOKRANJSKA KLOBASA je plod naših izkušenj in teženj kupca po domačem, tradicionalnem okusu. Narejena je iz izbranega svinjskega in govejega mesa ter slanine, z dodatkom naravnih začimb kot so poper, česen, muškatni orešček. Termična obdelava poteka v klasični dimni komori z bukovimi drvmi - prekajevanje z naravnim dimom in pečenje do središčne temperature 72st. C. Okus je poln, vendar blag. Spada v skupino poltrajnih klobas za kuhanje. 

    

 

TLAČENKA, edinstvenost tlačenke je v načinu obdelave mesa in grobo mletih sestavinah, ki zagotavljejo domač izgled. Značilen okus dajejo naravne začimbe kot so česen, majaron in poper. Za vezavo je dodana živilska želatina. Spada med hladetinaste klobase. Na živilskem sejmu AGRA je prejela že vrsto medalj. 

 

   

 

HRENOVKA, nadev iz govejega in svinjskega mesa ter maščobnega tkiva je polnjen v naravno ovčje črevo ali umetni ovitek. Izdelek  je rahlo dimjen. Priporočamo ga kot toplo samostojno jed ali kot prilogo vsak dan. 

  

 

Privoščite si Domače. Najboljše! 

 

 

 

 

  

 

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si