Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Pečena paprika z rižem

 

     

Sestavine za 4 osebe:

  • 8 manjših paprik bolj okrogle oblike, primerne za polnjenje
  • 400g riža
  • 1 čebula
  • klasasta meta in peteršilj
  • olivno olje

 

Priprava:

Riž umijemo in ga dobro odcedimo. Na olivnem olju zarumenimo čebulo, vstavimo riž in ga malenkost popražimo. Zalijemo z vodo ter dodamo klasasto meto in peteršilj. Riž skuhamo do polovice, 15 minut. Medtem, ko se riž kuha, pripravimo papriko in vklopimo pečico na 180 stopinj. Previdno odrežemo vrhe paprike ter izločimo semena paprike. Ko je riž kuhan na pol, napolnimo papriko do dobre tri četrtine, saj se kasneje riž še malo napne. V pekač damo nekaj olivnega olja, vanj zložimo polnjene paprike. v pečici g a nato pečemo še uro in pol. Postrežemo kot prilogo ali samostojno jed.

 

     

 

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si