Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Pire krompir z maslom

 

     

Sestavine za 4 osebe:

  • 5 večjih krompirjev
  • 1 jedilna žlica masla
  • 1,5 dcl mleka
  • 1 jedilna žlica kisle smetane
  • 1 ščepec soli
  • sveži peteršilj


Priprava:

Krompir olupimo in ga narežemo na tanjše rezine. V rahlo kuhani vodi ga kuhamo približno 10-15 minut, da je krompir mehek. Nato vodo odcedimo, dodamo maslo in krompir temeljito zmečkamo, da je popolnoma gladek. Dodamo mu še mleko in kislo smetano ter premešamo. Dekorativno okrasimo z maslom ter s peteršiljem. Postrežemo toplo kot prilogo.

     

 

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si