Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Polnjene bučke

 

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 bučke
  • 100 g sir edamec
  • 1 jajce
  • 120 g kuskus
  • 1 sveži paradižnik
  • olivno olje
  • sol
  • poper
  • bazilika


Priprava:

Kuskus skuhamo v slani vodi in ga dobro ohladimo. Bučke in paradižnik operemo, bučke osušimo in prerežemo po dolgem ter jim izdolbemo sredino, paradižnik narežemo na kocke. Pekač premažemo z olivnim oljem, vanj položimo bučke, pokapamo z oljem, jih solimo in popopramo. V posodo stresemo kuskus, dodamo paradižnikove kocke, baziliko, sol, jajce in nariban sir. Dobro premešamo in nadevamo bučke. Na vrhu jih potresemo z malo sira in okrasimo z baziliko. Bučke pečemo 20 min pri 175 stopinjah.

 

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si