Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Porova juha

Sestavine:

  • 300 g pora
  • 300 g krompirja
  • 1 čebula
  • 40 g masla
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 žlica olivnega olja,
  • zelenjavna jušna osnova
  • 1 žlica limoninega soka
  • sol
  • vejica peteršilja
  • lovorjev list


Priprava:

Na drobno narežemo por, čebulo ter peteršilj, v loncu razpustimo maslo, dodamo olivno olje ter prepražimo por in čebulo. Posolimo in dodamo lovorov list. Pokrito dušimo 10 do 15 minut. V drugi posodi zavremo piščančjo osnovo in odstavimo. Medtem olupimo krompir in ga narežemo na manjše kocke. Porovo juho odstavimo in odstranimo lovorov list. Dodamo krompir in zalijemo z vročo piščančjo osnovo. Zavremo in počasi kuhamo še 20 minut, dokler se krompir ne zmehča. Juho odstavimo, dodamo limonin sok in spasiramo s paličnim mešalnikom. Nato jo še enkrat pristavimo na ogenj, prilijemo sladko smetano in zavremo. Ko je porova juha narejena, ji po potrebi dodamo še sol in poper.

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si