Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Špargljeva juha

Sestavine:

  • 300 g špargljev
  • 2 čebuli
  • 1 žlička masla
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  • jušna osnova
  • 50 ml sladke smetane


Priprava:

Čebulo in šparglje na drobno narežite. Približno tri šparglje na osebo pustite cele. Na maslu in olju prepražite čebulo, nato pa dodajte šparglje. Nato pa zalijte z jušno osnovo in kuhajte do mehkega. Juho zmešajte z mešalnikom. Če so v njej še vlakna belušev, jo še precedite. Juho ponovno zavrite, solite in poprajte. Na koncu dodajte sladko smetano. Preden juho ponudite, jo okrasite s šparglji, ki ste jih prihranili.

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si