Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Špargljeva pita

Sestavine za slano krhko testo:

  • 500 g moke
  • 2 jajci
  • 250 g masla (male kocke)
  • voda
  • 1 jedilna žlica sol
  • fižol za slepo peko
     

Sestavine za tatarjev nadev:

  • 200 g rikote
  • 400 ml sladke smetane
  • 1 šop bazilike
  • 4 jajca (velika)
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • šparglji
     

Priprava:

Za špargljevo pito najprej pripravimo testo. Maslo, moko in sladkor z roko zmešamo. Ko ni več vidnih kock masla, vgenetemo na pomokani delovni površini jajca. Če je masa presuha, dodamo nekaj jedilnih žlic vode, zavijemo v folijo in pustimo počivati 30 minut v hladilniku. Za nadev zmešamo rikoto, grobo sesekljano baziliko, smetano in jajca ter začinimo s soljo, poprom in sveže nastrgan muškatnim oreščkom. Okrogli pekač namažemo z maslom in pomokamo, testo na tanko razvaljamo in damo v pekač ter pečemo testo na slepo s fižolom na peki papirju pri temperaturi 160°C 15 do 20 minut. Pečeno testo v pekaču ohladimo, nadevamo maso za nadev, olupimo šparglje in ga surovega narežemo na koščke ter porazdelimo po testu ter pečemo pri 160°C 20 do 25 minut.
 

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si