Iskanje
KZ Krka

KZ Krka z.o.o., Šentjernejska c. 6, 8000 Novo mesto
tel.: 07 39 31 800, fax.: 07 39 31 840

Svinjska ribica

 

     

Sestavine za 8 do 10 oseb:

  • 1,5 do 2 kg mesa - svinjskega mesa KZ Krka
  • dober ščepec rožmarina, paprike v prahu, belega popra, soli
  • 1 do 2 žlici nemletega črnega popra
  • manjša čebula iz integrirane pridelave
  • 5 do 6 žlic olja

   

Priprava:

Meso položimo v pekač in mu dodamo rožmarin, papriko v prahu, poper, nemleti poper, narezano čebulo ( prepolovljeno in narezano na kolobarčke ) sol in olje ter vse skupaj dobro vtremo vanj. Najboljši način da bodo začimbe prišle v meso, je da ga malce porežete (najbolje na spodnji strani mesa, da se toliko ne opazi ) in vtrete začimbe v zareze. Če pa imate vejice rožmarina vam priporočam da jih kar zapičite v meso, saj bo tako aroma najlažje prišla v notranjost mesa. Meso nato pustimo marinirati kakšen dan ( ne več kot dan in pol ). Najbolje je en dan saj bo tako dolga marinada povzročila da bo meso mehko in prežeto z začimbami. Meso nato pokrito pečemo na 180 stopinj kakšni dve uri.

Ko je meso pečeno, ga narežite in pokapajte z sokom od mesa, začimbami ki so se nabrale na dnu pekača. Zraven  se odlično priležejo razne vrste pripravljenega krompirja in solat.

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800
fax.: 07 39 31 840