Iskanje
KZ Krka

KZ Krka z.o.o., Šentjernejska c. 6, 8000 Novo mesto
tel.: 07 39 31 800, fax.: 07 39 31 840

Svinjski zrezki v paradižnikovi omaki

 

     

Sestavine za 2 osebe:

  • 2 večja svinjska zrezka KZ Krka
  • 5 žlic moke
  • 3 dcl domače paradižnikove mezge
  • malo olja, mlete paprike, soli, popra in vegete
  • 2 zrni česna

 

Priprava:

Na olju popečemo zrezke iz obeh strani. Odstranimo jih iz ponve in jih postavimo na krožnik. Na preostalem olju v ponvi prepražimo moko, jo zalijemo s paradižnikovo mezgo (če uporabimo cele pelate, jih malce pretlačimo), ji dodamo mleto papriko, česen in začimbe. Če je pregosto, zalijemo z vodo. Počakamo, da zavre in razmešamo, da ni nobenih grudic. Zrezke vrnemo v ponev in kuhamo še 10 do 15 minut. Če se omaka preveč zgošča, jo zalivamo z vodo, a imejmo vseeno pokrito ponev.

Hitra in enostavna omaka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800
fax.: 07 39 31 840