Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Vložena mešana zelenjava

Sestavine:

  • 2 kg paradižnika
  • 2 kg paprike
  • 1.5 kg zrnatega fižola
  • 10 kos čebul
  • 1 kos (glava) česna
  • 2 jedilna žlica sladkorja
  • malo popra in soli
  • 2 dcl kisa za vlaganje
  • 3 dcl olja


Priprava:

Fižol čez noč namočimo in nato skuhamo. Vso ostalo zelenjavo sesekljamo oz. narežemo na kocke. Paradižnik po želji namočimo v vrelo vodo in olupimo. Na olju prepražimo čebulo ter dodamo česen, papriko in paradižnik. Na hitro popražimo, začinimo, prilijemo olje in kis ter zavremo. Na koncu vmešamo še fižol in nalijemo v ogrete kozarce. Dobro zapremo s pokrovčki in zavijemo v odejo. Pustimo nekaj dni, da se ohladijo.

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800
fax.: 07 39 31 840