Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Vložena paprika s česnom

Sestavine:

  • 6 rdečih paprik
  • 1 l kisa za vlaganje
  • 15 dag soli
  • 20 dag sladkorja
  • 2 dcl olja
  • 2 glavici česna
  • 2 šopka peteršilja


Priprava:

Paprike dobro operemo ter očistimo. Narežemo jo na čisto male koščke ter jih položimo v veliko posodo. Kis, sol, sladkor in olje posebej dobro premešamo, da se vse raztopi. Česen in peteršilj nasekljamo in dodamo pripravljeni tekočini. S tekočino prelijemo koščke paprike in jih pustimo stati 24 ur. Vmes vsako toliko časa malo premešamo. Po 24 urah jo naložimo v kozarce, na vrh damo malo olja in zapremo.

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800
fax.: 07 39 31 840