Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Vložena rdeča pesa

Sestavine:

  • rdeča pesa
  • ½ l vinskega kisa
  • 2 l vode
  • 7,5 dag sladkorja
  • 7,5 dag soli
  • kumino


Priprava:

Peso dobro operem in skuhamo. Kuhano peso pustimo, da se ohladi v vodi, v kateri se je kuhala. Ohlajeno olupimo in na tanko narežemo. Mešanico kisa, vode, sladkorja in soli zakuhamo. Ko mešanica zavre, ji dodamo še narezano peso. Premešamo in pustimo, da zavre. Naložimo v tople kozarce in pazimo, da je pesa pokrita s tekočino.

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si