Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Zelenjava na žaru

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 bučki
  • 2 rdeči papriki
  • 2 rumeni papriki
  • 5 žlic olja
  • 1,5 žlice limoninega soka
  • 3 ščepce soli
  • 1 ščepec sveže mletega popra
  • 2 ščepca origana


Priprava:

Bučke in paprike temeljito operemo. Bučke narežemo na večje kose, paprike pa prerežemo na pol, jim odstranimo peclje in semena, nato pa jih prav tako narežemo na večje kose. Prižgemo oglje in dobro segrejemo žar. Mrežico za žar dobro segrejemo in temeljito namažemo z 1,5 žlice olivnega olja. Po mrežici razporedimo pripravljeno zelenjavo in jo pečemo približno 10-13 minut, medtem pa stalno obračamo, da se z vseh strani dobro zapeče. V posebni skledici zmešamo preostalo olivno olje in limonin sok. Popraženo zelenjavo odlagamo v posebno skledo, nato pa jo prelijemo s pripravljenim prelivom in po okusu začinimo s soljo, poprom in origanom. Zelenjavo temeljito premešamo in ponudimo kot prilogo.

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si