Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Zelje s krompirjem in slanino

 

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 glava belega zelja
  • 8 srednje velikih krompirjev
  • 4 kose slanine
  • poper v zrnju
  • lovorjevi listi
  • olivno olje
  • sol


Priprava:

Krompir olupimo, narežemo na kocke in ga skuhamo v slani vodi. Zelje rahlo skuhamo na pari. Slanino popečemo na olivnem olju. Ko imamo vse pripravljeno, položimo v pekač, ki ga premažemo z olivnim oljem, dodamo lovorjeve liste, poper v zrnju in malo popečemo.

Sestavine za 4 osebe:
    4 srednje velikih krompirjev
    8 šampinjonov
    sir
    2 kg paradižnika češnjevec
    sol
    sveža ali suha zelišča (peteršilj, drobnjak, timijan)
Priprava:
Krompir dobro očistimo in ga ne olupimo. Prerežemo ga na pol in položimo na pekač s prerezano stranjo navzgor, sredino krompirja rahlo izločimo. V izbočeno sredino postavimo šampinjon ter posujemo s naribanim sirom. Dodamo zelišča po okusu ter malo soli. Krompir postavimo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 180–200 stopinj. Pečemo 30 minut. Pečeno jed postavimo na servisni krožnik ter nanj dodamo paradižnik češnjevec in okrasimo s timijanom.
    

     

 

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si